Încă un an de Burse brâncovenești la final

În calendarul Burselor brâncovenești, luna IUNIE înseamnă încheierea anului și bilanțul final. Luna IULIE este dedicată constituirii fondului de burse pentru următorul an școlar și primirii dosarelor din partea tinerilor care doresc să aplice.

Sprijin pentru tinerii din Țara Făgărașului

Proiectul „Bursele brâncovenești” a fost inițiat în 2019 de comunitatea bisericii noastre, după modelul ctitorilor, familia Brâncoveanu – susținătoare fermă a culturii și educației. Obiectivele sunt:

  • încurajarea performanței și sprijinirea elevilor de liceu/studenților
  • construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

În anul școlar 2021-2022, proiectul a cuprins 2 secțiuni: 10 burse de STUDIU (susținute de comunitate) și 5 burse de PERFORMANȚĂ (inițiativa unei familii). Bursele de studiu au ca beneficiari tineri liceeni și studenți din toată Țara Făgărașului, iar cele de performanță sunt dedicate tinerilor din comunitatea bisericii noastre.

Valoarea proiectului a fost anul acesta de 29.400 lei, iar bursele au fost acordate în trei tranșe: de Sfinții Brâncoveni (16 august), de hramul Sfântului Nicolae (6 decembrie) și de Florii.

+++

IMPACT în rândul bursierilor

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu